Unieke manieren om de buurt te ontmoeten in Enschede

Woon je al een tijdje in Enschede? Wil je graag de mensen in je buurt op een onconventionele manier ontmoeten. Dus niet al te formeel, zoals wanneer je je meteen al aan zou melden voor de wijkraad. Maar ook iets minder vluchtig, dan wanneer je iemand ontmoet in de buurtwinkel? Of tijdens het hondje uitlaten?

Dan is een activiteit in het buurthuis waarschijnlijk precies wat je zoekt!

In Enschede zijn een aantal wijken, waar woningbouwverenigingen, gemeente, en buurtbewoners gezamenlijk sturing geven aan het buurtcentrum. Dit mag dan ook met recht een centrum worden genoemd. Het zijn plaatsen, waar je andere buurtbewoners kunt ontmoeten, en samen iets kunt ondernemen.

Veel activiteiten

In de wijkcentra van woningcorporatie De Woonplaats, bijvoorbeeld, is altijd veel te doen. Het kan niet anders, of je vindt er een activiteit die bij je past. Ga erheen om dit te ontdekken!

Prismare, dat het hart vormt van de nieuwe wijk De Roombeek, biedt buurtactiviteiten in Enschede op vele gebieden. Muziek, sport, dans, creativiteit, je kunt het zo gek niet opnoemen. Het is er allemaal! En meestal op verschillende manieren, zodat je de keus hebt. Zo houdt niet iedereen die graag zingt van Shantykoren, maar dat hoeft ook niet. Er is ook vocaal theater, een musicalschool, 2 popkoren en een overdagkoor. En voor wie zijn nog niet meteen in een koor mee durft te doen, is er een muzikale cursus. Hierin komen naar zangtechniek en stemvorming ook koorscholing aan bod.

De ontmoeting

Natuurlijk wil niet iedereen altijd een activiteit doen. Soms is het ook gewoon leuk, om je buurtgenoten te ontmoeten zonder dat je meteen heel actief hoeft te zijn. Voor een kopje thee, bijvoorbeeld, of een buurtmaaltijd. In wijkcentrum Lumen zijn verschillende momenten in de week hiervoor vrijgehouden. Bovendien is er snel een open dag, waar je vele verenigingen en organisaties uit de wijk kunt ontmoeten. Of mee kunt doen aan de playbackshow. Of gewoon de braderie langs kunt lopen, die ook georganiseerd wordt. Genoeg te bekijken, dus!

Clubs

BuurtontmoetingClubs hebben hun thuis gevonden bij deze buurthuizen. In het Stroïnkshuis is onder andere een fotoclub actief. En actief is die club zeker, met leuke excursies, lezingen, en natuurlijk exposities van eigen werk. Als je veel van fotograferen houdt kun je er je hart ophalen!

Maar er is meer: wie interesse heeft in bridge, kan zich aansluiten bij de bridgeclub. Wil je graag schilderen, dan is er een schildercafé.

Ook in de andere buurthuizen zijn leuke verenigingen actief. Kom maar kijken!

Facebook12
Twitter4