Wat zijn goede pannensets?

Wat zijn goede pannensets? Omdat je sommige dingen bijna nooit koopt, ligt de vraag ‘wat zijn goede pannensets?’ zeer voor de hand. Hoe ontdek je dit en waar vind je een goede pannenset en dan het liefst ook nog tegen een redelijke prijs? Testen van pannen en pannensets van de Consumentenbond of andere organisaties tref je op internet. Stel daarnaast je familie, vrienden en bekenden de vraag ‘wat zijn goede pannensets?’.

Afhankelijk van je budget kun je een goed pannenmerk kiezen als Ittala, BK, Sola of Tefal. Daarnaast moet je je de vraag stellen of je gewoon een basisset pannen nodig hebt of juist extra’s als een vispan, grillpan, een tajine, verschillende maten van elke pan, enzovoorts.

De gemiddelde prijs van een basis pannenset ligt vaak tussen de 120 en 170 euro. In deze prijsklasse heb je kwalitatief goede pannen van roestvrij staal waarmee je in elke keuken uit de voeten kunt. Afhankelijk van je behoefte en je budget kun je ook nog een stapje hoger gaan in prijs door de hoeveelheid van de set te verhogen. Velen kiezen voor RVS vanwege de vele goede eigenschappen, maar ook keramiek of inductiepannen kunnen goede keuzes zijn afhankelijk van je gebruik.

Hoe kom ik erachter wat goede pannensets zijn?

  1. Let erop of er een gelijkmatige warmtegeleiding bij de pannenbodems is en zijn ze ovenbestendig?
  2. De minder dure pannen hebben soms eerder krassen wegens het aanbakken en aanbranden van voedsel. De meeste pannen van een hogere kwaliteit hebben dit meestal niet omdat ze vaak zijn gemaakt van gepolijst roestvrij edelstaal. Gelaste handvaten gaan vaak ook langer mee.
  3. Let erop of de pannen van jouw keuze vaatwasserbestendig zijn en of er geen randjes en richels zijn die je moeilijk kan schoonmaken.
  4. Testen van onder meer de Consumentenbond tonen aan dat er weinig verschil is tussen de verschillende merken pannensets. Het is dus vooral een kwestie van persoonlijke smaak.

Krijg bij een webshop antwoord op de vraag ‘wat zijn goede pannensets’

We raden je aan om een goede pannenset te kopen bij een webwinkel. Je kan op internet heel makkelijk een filter instellen om zaken als prijs, kleur en duurzaamheid te selecteren. Het mooie is dat de prijs op internet soms lager is dan in de ‘echte’ winkel. Ook zijn er aanbiedingen die alleen voorkomen op internet. Hou dus de juiste websites in de gaten. Op deze manier ontdek je wat een goede pannenset is en koop je er eentje naar tevredenheid.

Facebook12
Twitter4